Saturday, 7 September 2013

1st post

yeay! imaginasi mengatasi..trademark gadis bling-bling baru.amacam?
setelah puas menelaah blog versi moden ni.akhirnya FM telah jumpa versi blog lama dan nak tau tak!! jumpa juga blog lama FM..gila la..kalau sebelum ni suram suam je bling2 ni.skunk aura jari jemari menaip dah naik.haha xiexie kepada semua blogger yang femes dan yang baru nak femes kerana telah banyak bagi inspirasi kepada FM.hee
tema pun dah tukar.jadi apa lagi jari dah aktif so what u are waiting for..start blogwalking and have many friends. RACE START!

Tuesday, 14 May 2013

Lama..

Assalamualaikum..
Hai..ada orang tak? Perghh!! Bertahun sudah ku tinggalkan mu wahai blog ku Bling-Bling..
Ok...sedar tak sedar dan akhirnya tersedar sudah lama aku tak update blog lovely dear bling aku..haha..sudah berhabuk pun..sampai aku tuan punya blog ini pun tak kenal dah blog dia..serius ini bukan main2.. Habis tu? Cubaan..hee  Aku rindu nak berblogging kembali, rindu kawan blog aku( entah korang kenal ke tak..main redah je minah nie.), rindu nak baca post terbaru blogger2 dan hari ini aku dengan muka kosong buka blog aku untuk usha korang punya blog..hehe
Yang pastinya aku dah tak tahu.tak pandai.tak terjawab.tak tak tak! Untuk edit blog ini kembali..semuanya dah lari..yang chat ke ymana.lagu dia kemana..mana korang lari..
Tolong aku jadikan blog ini bling-bling kembali..

Berusaha kembalikan mood bling2! Sampai bertemu kembali..
FM.

Friday, 25 May 2012

Graduation Day

hyep!
pada tarikh 19 Mei 2012 yang jatuhnya pada hari Sabtu..seawal 4.00 pg aku dan family aku bersiap utk menghadiri majlis konvokesyen kakak beloved ku di Sabak Bernam. *msti tertanya2 kn awalnye bgn.. Para ibubapa hendaklah berada di dlm dewan pukul 7.00 pg.awlkn?? itu lah sbb kene pergi awal..
Perjalanan menuju sana makan masa 2 jam..malangnya kami bertiga seawal 4pg xmkn pape pn..hehe
masa 2 jam tu tolak tambah tanpa berhenti hanya benti di masjid utk solat subuh dan terus ke SB.

*jika diimbau kembali beberapa jam yg lepas mcm2 yg aku nk wat..tp lpas mama bg tau yg kne bgn awl.HANCUR plan aku..ala gigirl msti la nk bsiap..nk lawa2.. tp nk wat cmne..tnpe make-up hnye toner dpg buta ku gagahkan jua..(ayat sodih je..)

ok..smbg balik.tepat 7 pg.kami smpai..nseb bek smpat..jmpe kakak tomey kat umah sewa,amk die n trus ke dewan..die smpt la mkn..kteowg je yg blapar..

muka ceria+make-up=anda cantik..

 itu dia!! Graduan PSIS.haha
actually latar belakang pn bole tahan la.. puji la sikit..haha.. pas amik minah nie.kiteowg masuk dewan..n yg kene masuk dewan hnyelah parents saja..tp aku nk cmpk mne kn>??hehe
disebabkn hnye dua je kad jmputan..ok aku mngalah.. last2 tyme nk parking bak mngalah..

Bak: Ain nk duk mne nty??
Me: ala xpe duk je kat kafe tu..xde spe kacau pn..haha *alang2 cuci mata.
Bak:erm xpe la ..gy ikt mama masuk dewan.bak duk luar je..
Me:(sdikit kuciwa) tp xpe..okeng..


Konvo tamat dlm tgh hari.. perut lapar terus berlari beli makanan.. tahniah kpd semua graduan PSIS.
anda DAEBAK!!.

*nk tau RaGAM dlm dewan konvo? jom kita lihat..
  1. Korunk tau kn yg masuk bkn bdk2..tp ibubapa.. benda ptma dorang cari mesti tempat yg sboleh mngkin nk dkt dpn kn>>?? haa.. yg klakarnya ptugas yg bertugas da suh pnuhkan tmpt dpn supaya xde tmpt kosong.. tau x ibubapa kata ape.. "erm makcik xnk duk dpn la..nty nk gy tandas susah nk keluar..makcik nk duk tepi jela.." hehe jdinye tgh2 tu kosong..
  2. dorang akn tepuk tgn bila anak atau ank kwn dorang dpt diploma dan menjerit tp dlm suara yg cover..haha..
  3. xcool la kata mama. sape yg dtg konvo or yg graduan xpgg bunga..haha. disebabkan itu juga mama beli bunga..
byk lagi la.tp takot pjg sgt post nie..

selamat membaca.. *oink2 mata kenyit.
adik dan kakak

muka gembira dpt bunga..
mama yang teruja..haha

Friday, 4 May 2012

geshum..deshum..

hai2,, mari bergembira bersama-sama di blog Gadis Bling-bling,,huhu

rindu sgt2 kat ini blog..wa manyak rindu..
jom kita layan lagu barney nk..xde keje.. nie.. ala..mcm xpenah layan barney..skali skala mengimbau zaman kanak-kanak xslh punn..

tau kan lagu die.. jom nyanyi...ikt melodi sndiri..haha

I love you,
You love me,
We're a happy family,
with a great big hug,
and a kiss from me to you,
Won't you say you love me TOO!
I love you,
You love me,
We're best friends like friends should be,
With a great big hug,
And a kiss from me to you,
Won't you say you love me too



yang nie ---->> saya punya.. ngeee..  die senyum tu..waah..
 knal kn one direction.. nie harry style bkn harry potter..
cair kalu tgk die snyum,, cuti sem nie bkl duk layan lagu..joging.. kurus dlm masa dua bulan mjadi x>?
hmmm..

*fakta xmkn nasi dlm seminggu leh turun 1kg.. xcaya?try la..terbukti ianya berkesan.. toink2..

Friday, 30 December 2011

bila??

salam....


♥ JODOH telah ada untuk kita TAPI masih TIDAK JUMPA ?
♥ MATI sudah TETAP tarikhnya TAPI masih TIDAK DIKETAHUINYA ?
♥ REZEKI sudah ADA untuk kita TAPI masih BELUM DIBERI SEMUA ?

ALLAH itu MAHA BIJAKSANA dan MENGAJAR kita APA itu ERTI SABAR dan MENANTI kesemuanya . . :)

*amik dr page like..

bila??tu yg terlintas kan??sume tu kita xtau lg..ntah tibe2 tertarik plak aku memikirkan sume nie..
renung2kan dan selalu la beramal kearah kebaikan..

bukan hanya cinta..cuma membayangkan langit yg indah..

Tuesday, 20 December 2011

Inilah keHidupan..

Salam sume..
diketika ini..jari laju menaip utk entri tbaru...
duk jauh dr kluarga mmg sgt mncbr...ok,,
tp apa nk wat..mnimba ilmu tu pntg..

mcm mama ckp: "balik nk belajar"
mesti ramai yg skunk nie pnah tpkir or berangan skjp kan??
xkesah la..sal masa depan ke?bakal suami ke?kerja ke??ataupun apa2 je..ala mungkin org kata mkn buah berangan nty bley berangan??yeke??mne ade..mkn buah tu tuk mkn la..haha..ok2..

ala mesti pnah kan?..hmm jom kita berangan skjp..

Thursday, 22 September 2011

Dunia Baru!!

Assalmualaikum...
salam sayang..hehe..
lama x mengUPDATE blog bling2 tsayang yg da agk bkurun nie..maaf kpd semua yg memberi mesej dlm kotak menjerit..yg suh fllow..akn fllow korunk k...bkn sbb ape..bz mnjadi plajar junior di dunia baru..
ada kawan baru..rmate baru..katil baru(??)hhee..sume baru...tp...xsume yg baru tu baru pn..yela..asam garam mnjadi plajar ipta msti x lari dr masalah..sama ada dalaman or luaran..sume pnah mngalami..kan??
tp sume diatasi dgn baik..hehe..

haaa..lupa nk mngucapkan SELAMAT HARI RAYA(smentara masih mood raya nie) kpd sume pmbaca blogger...pnulis blogger...blog walking...xsempat nk update pic raaaayyaaa jadiiii tu.haha

rini..plak kat poli aku..ada jamuan HARI RAYA...dgr kata menteri dtg sini..so sbb tu dikatakan jgk sume poli dsluruh mlaysia dtg mnginap di poli aku..Selamat Datang..!
dtg n kuar bilik dgn mmakai baju MERAH...wow!!..

suara2 dblakang tabir bkata 'MERAHNYA MAK NGAH!'..HAHA..
actually nk sdondon..tp x jadi sgt colour tu..but ok la...jom layang bberapa gamba hasil gabungan aku n membe aku...
yang makngahnya MERAH skali..
tgh tu AMAL..
kanan plak YATT..(die pn tlibat dlm aksi gamba ini) :)


extra: Aksi comel..ngeee

ok..nie sbahagian line bratur  utk amik makanan..meriah kan?? xcampur line laki lagi..hehe
yg nie roomate tSAYANG...
kiri skali.. ECHAH namanya..
kanan tu membe echah...eyda..


ok..tu sahaja...eck lusa tulat..ada hot story aku cita kat sini..tata.. :)